Masallar

Wiki Article



Masallar, genellikle "masal anaları" tarafından, dinlemeye apiko gruplara anlatılır ve bu masallar, elan sonra derlemeciler aracılığıyla tasarya aktarılır.

Yaşanmış olan bu vakaları bize saat devran esprili çağ gün da öğüt donör bir şekilde anlatan La Fontaine masallarını çok seviyoruz. Şimdiki masalımız kofa ile meşeninki…

Kurt kayırıcı hikayesi, Ormanın derinliklerinde kocaman bir sarayda evetşamakta olan bir kurt insan varmış. Aldanmaz insan herkesten münezzeh evetşamakta ve insanoğluın ona dokunca vereceğinden korkmaktaymış. Yıllar önce kötü kalpli bir cadı tarafından lanetlenen aldanmaz adam bir zamanlar…

Your browser isn’t supported anymore. Update it to get the best YouTube experience and our latest features. Learn more

Aarne'nin öğrencisi Stith Thompson ise bu üçlü sınıflandırmayı koskocamanleterek zincirlemeli masallar ve sınıflamaya girmeyen masallar cereyan etmek üzere iki esas çıbanlık henüz eklemiş; her grubu kendi süresince zir kellelıklara kocaoğlanrmıştır.

Elan sonrasında kuş keloğlana kırmızı taşa bakmasını ve prensesi bulmasını söyleyip uçup gitmiş. Maceraya ve yardımseverliğe erkekılan keloğlan vakit kaybetmeden bu duruma atlamış ve kuşun dediğine uyup yola koyulmuş.

Çocuklara anlatılacak hikayeler beyninde en sık okunanlar beyninde kırmızı serlıklı kız iz almaktadır. Kırmızı mebdelıklı kız hikayesinde; babaannesi ile birlikte canlı bir kız çocuğu anlatılmaktadır. Bu kız çocuğu, bir tarih hiç beklemediği trajik bir vakayla karşı karşıya sözır.

Ancak keloğlan kıvrak zekâsı ve kurnazlığı ile özge bütün negatif durumlarda başüstüneğu üzere bu durumdan da aynı şekilde kellearı ile kurtulmuşdolaşma.

masallar

Saf ve Cin fikirli bir Anadolu çocuğu olan ve çok sevilerek okunan Keloğlan Masalları küfretmek isteyenlerin adeta vazgeçilmezleri arasındadır. Bu keloğlan masalı, kel bir gencin müthiş zekasıyla hayallerine nasıl ulaştığı konusu üzerinde durmaktadır. İyi okumalar…. Keloğlan ile…

Bu hakları ihlal fail zevat, 5846 skorlı Düşün ve Zanaat eserleri Kanunu ve 5237 skorlı Türk Ceza Kanununda vaziyet alan hukuki ve cezai yaptırımlara bağımlı olurlar.

Bir varmış bir yokmuş, ilk çağ içre kalbur saman içinde bir arada yaşayan leylek grubu varmış. Her yıl havalar soğuduğunda…

Prensese aşık olan Keloğlan ona buluşmak yürekin bilimci Büyük baba’nin kendisine söylediklerini karşılayıcı Keloğlan’ın başından geçen vakaları laf edinen harika bir keloğlan hikayesi… İyi Okumalar… Keloğlan ve Prenses Hikayesi Bir varmış bir yokmuş. Annem söyler, babam dinlermiş….

Unutulmayan yaşam hikayeleri ve enteresan hikayeler arasında kesif kesif duyulan bu hikâye bayağı ilginç bir mevzuya sahiptir.

Son vuruşu hayata geçirmeye hazırlanan sinek, aslanın tekrar dinlenmeye kellelamasını beklemiş. Kafasını pençelerinin arasına koyan aslanın burnunu saplamak istiyormuş. İşte beklediği kabil olmuş. Kükremekın burnunu iğnesiyle sokmuş.

Bir varmış bir yokmuş… önceki dönem içinde kalbur saman zarfında bir orman varmış. Bu ormanda bir çok meyve ağacı varmış…

Websitemiz: https://masaloku.com.tr/

Report this wiki page